ASOR želi da svoje programe iskoristi da svoja znanja, isksutva i know - how prenese kako građanima, tako i privrednom i javnom sektoru. U svom radu ASOR prepoznaje sledeće programe:

1. Energija za informisanje i obrazovanje

Tim ASOR - a je pripremio edukativne pakete o održivom razvoju namenjene različitim ciljnim grupama - od učenika osnovnih i srednjih škola, privrednika i poljoprivrednika, organizacija civilnog društva do javne administracije i lokalnih samouprava.

2. Energija za Zagovaranje

ZAGOVARANJEM POLITIKA zastupamo interese građana Uključivanje građana u procese od javnog značaja je od suštinskog značaja za održivu energetsku budućnost zemlje. ASOR je aktivan kroz širenje znanja, analizu i zagovaranje konkretnih rešenja u domenu održive energetske politike.

3. Energija za Istraživanje i razvoj

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ kroz primenu znanja iz oblasti održivog razvoja Prepoznajemo realne probleme i, na osnovu definisanih ciljeva projekta, primenjujemo naučnu praksu u svrhu pronalaženja konkretnih rešenja.

4. Energija za konsalting

Tim stručnjaka ASOR-a pruža poslovno savetovanje u osmišljavanju, pripremi i realizaciji projekata iz oblasti korišćenja OIE i energetske efikasnosti za potrebe privrede i ostalih zainteresovanih strana. Energijom za konsaltingom želimo da pospešimo zeleni rast.